Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon söz verdiği projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

 

Açıkladığı projelerle her kesimin takdirini kazanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 18 ilçesi ve 708 mahallesi bulunan Trabzon’un geleceğini planlamak adına yoğun gayret gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile de farkını ortaya koyan Başkan Zorluoğlu, ‘soruna en yakın olan çözüme de en yakındır’ anlayışıyla esnaf ve vatandaşları da bir an olsun yalnız bırakmayarak dertlerini ve taleplerini dinliyor. Ortak akla verdiği önem doğrultusunda şehrin dinamikleri ve 18 ilçenin mahalle muhtarlarıyla da sık sık bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, proje çalışmalarını da  yerinde incelemeye özen gösteriyor. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un her alanda büyümesi ve gelişmesi adına yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
18 İLÇE 708 MAHALLENİN BELEDİYESİYİZ
Trabzon’da sadece Ortahisar’a değil, 18 ilçeye hakkaniyet ölçüsünde hizmet vermeye özel önem gösterdiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İlk günden itibaren şunu söylüyorum ki sadece Ortahisar’ın değil,  18 ilçemiz ve 704 mahallemizin tamamının Büyükşehir Belediyesiyiz. Dolayısıyla biz imkanlarımızı, projelerimizi, hizmetlerimizi adalet ve hakkaniyet anlayışı içerisinde tüm ilçelerimize ve  Büyükşehir sınırlarına dağıtmak zorundayız. Çalışmalarımızı da bu anlayışla yürütüyoruz” dedi.
 
MOTTOM GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği çerçeve doğrultusunda ‘Gönül Belediyeciliği’ alanında çok hassas davrandıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Bir taraftan büyük yatırımlar ortaya koyarken bir taraftan da insanlarımızın gönlüne dokunmak benim için her şeyden önemli. AK Parti belediyeciliğinin mottosu; gönül belediyeciliği. Dolayısıyla ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak ve sorunları ilk ağızdan öğrenip ona uygun çözüm üretebilmek, benim gönül belediyeciliği tarifim. Bu noktada sadece boş vakitlerimde değil, programımda vakitler ayırarak 18 ilçemizdeki muhtarlarımızla, esnafımızla ve vatandaşımızla sıklıkla bir araya gelmeye, sıkıntılarını ve taleplerini yerinde dinlemeye özel önem veriyorum” diye konuştu.
 
ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR OTOGAR OLACAK
Geçtiğimiz günlerde önem verdiği projeler arasında yer alan yeni otogar alanında incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda Trabzon’un adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Trabzon’a yakışmıyor. Yeni otogar projemizde şu anda inşaatımızın radye temelleri atıldı. Mekanik binası tamamlandı. Ana binanın bodrum sığınakları ve 5 bin 500 metre temel imalatı yapıldı. Bunların yanı sıra dere kenarındaki güçlendirici ve önleyici istimlak perdelerinin yüzde 80’i tamamlandı. Çok kısa bir zamanda üst ana binalara başlanacak. Trabzon için çok önemli bir proje. Tamamlandığında modern, ihtiyacı karşılayacak ve şehrimize yakışır bir otogarı hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
GANİTA-FAROZ PROJESİ BENİ HEYECANLANDIRIYOR
Trabzonluların merakla beklediği Ganita - Faroz Projesi çalışmalarını değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “Ganita - Faroz Projesi, çok önem verdiğimiz vizyon projelerimiz arasında yer alıyor. Projelerimizin içerisinde beni en çok heyecanlandıran çalışma Ganita- Faroz Projesi’dir. Ganita, Trabzon’un çok önemli uğrak yerlerinden biriydi. Uzun zamandır biraz atıl kaldı. Ganita’yı tekrar şehirle buluşturmak, Trabzonluların dinlenebilecekleri, vakit geçirecekleri ve denizle buluşabilecekleri bir alan haline getirmek istiyoruz. Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak projemiz için çalışmalara başladık. 1 yıllık süre içerisinde Ganita’dan Faroz’a kadar çok farklı bir destinasyon ortaya çıkarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız ve amatör balıkçılarımız için iskeleler, çocuklar ve gençler için de interaktif uygulamalar yapacağız. Ganita’dan Faroz’a kadar yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolları, Faroz’dan sonra Beşirli’ye kadar var olan aksla birleşecek. Hedefimiz hemşehrilerimizin Ganita’dan bisiklet, kaykay ve patenle Akyazı Stadı’na kadar gidebilmesi. Proje tamamlandığında sadece Trabzon’un değil bölgenin en güzel sahil düzenlemesi olacak” şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE’DE 5. BÖLGEDE TEK TAM OTOMATİK KATLI OTOPARK AÇILDI
Türkiye’de 5., bölgede ise tek olan ‘Tam Otomatik Katlı Otopark’ projesini hizmete aldıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından hizmete açılan otoparkımız, Meydan bölgesindeki otopark sorununu büyük oranda çözüme kavuşturacak. Yine bilindiği üzere yıkılan eski öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu’nun olduğu alanı şu anda geçici otopark olarak kullanmaktayız. O alanın altında büyük bir otopark yapmak da hedeflerimiz arasında. Tarihi belediye binamızın hemen yanında yeni otopark inşaatımız da tüm hızıyla devam ediyor. Son düzenleme ile oraya Çömlekçi Mahallemizden de giriş ve çıkış veriyoruz. Böylece Meydan’a gelmek isteyen vatandaşlarımız şehir trafiğine hiç girmeden buradan Meydan’a ulaşabilecekler. İskenderpaşa Mahallemizdeki otopark da tamamlandığında, şehir merkezindeki otopark sorunumuzu çok büyük oranda çözmüş olacağız” dedi.
 
TRABZON TARİHİNİN EN BÜYÜK ALTYAPI PROJESİ
Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi ile Trabzon tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve en kapsamlı altyapı çalışmasını hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Altyapının bütünüyle yenilenme vakti gelmiş, hatta geçmişti. Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi sadece içme suyu hattı projesi değil, tüm merkez mahallelerinin başta içme suyu olmak üzere kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz ve telekomünikasyon meselelerini büyük oranda çözen çok kapsamlı bir proje. Biz bu projeye ‘beşi bir yerde’ diyoruz. Şu ana kadar 187 km içme suyu hattı, 18 km yağmur suyu hattı,  12 km kanalizasyon hattı, 134 km fiber optik hattı, 12 km doğal gaz hattı yapımı tamamlanmıştır. Bu proje açık ara Trabzon tarihinin belediyecilik anlamında en büyük altyapı projesidir. İnşallah 2023 yılının ortalarında projeyi tamamladığımızda Trabzon merkezinin ve çevredeki mahallelerin tamamında en az 50 yıl ciddi altyapı yatırımına ihtiyaç kalmayacak” diye konuştu.
 
BOZTEPE YENİ BİR KİMLİĞE KAVUŞACAK
Hem Trabzonlu vatandaşların hem de yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezindeki uğrak yeri olan Boztepe’yi bambaşka bir kimliğe kavuşturmak istediklerini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Çok önemli turizm destinasyonumuz olan Boztepe’de, Ortahisar Belediyemizle ortak proje çalışmamız var.  Şu anda var olan çay bahçeleri çok eski yılları andıran bir görüntüde. Boztepe’yi insanlar için çok daha çekici hale getirmek adına seyir terası, ahşap yürüyüş yolları, daha kaliteli çay bahçeleri, dinlenme, yeme içme mekânları, ışıklandırması ve otopark imkânlarıyla Trabzon’a kazandıracağız. Projesi tamamlandı, ihale aşamasında. Boztepe’yi estetik açıdan güzelleştirerek, halkımızın daha çok yararlanacağı bir hale getireceğiz” diye konuştu.
 
SÜMELA’YA TELEFERİK PROJESİ İHALE AŞAMASINDA
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı'na ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve bulunduğu vadiyi üstten görebilme fırsatı sunmak amacıyla kurulacak teleferik projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “İki duraklı olacak şekilde hazırlanan teleferik projemiz tamamlandı, şu an ihale aşamasında. Birinci ayağı vadinin içerisinden başlıyor ve Sümela'ya uzak ancak yüksekçe bir noktaya ulaşıyor. İkinci ayağı ise Sümela'ya yakın bir noktaya sizi taşıyor, dolayısıyla iki duraklı bir teleferik sistemi. Birinci durağında bambaşka güzellikler sunan manzara, seyir terasları, yürüme yolları, restoranlar gibi çok rahatlıkla 3-4 saat vakit geçirebileceğiniz bir alan olacak. Tekrar teleferiğe binip oradan ikinci ayak dediğimiz Sümela Manastırı'na oldukça yakın bir noktada sizi indiriyor ve oradan Sümela'ya gidiliyor" ifadelerini kullandı.
 
*
 
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA
TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Trabzon’un ihtiyacı olan projeleri birbiri ardına hayata geçiriyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği destek sayesindedir. Sağ olsun Trabzon’a hizmet noktasında desteğini yakından hissediyoruz. Yaklaşık iki yıldır içerisinde olduğumuz pandemi şartlarına rağmen yatırımlarımız sorunsuz şekilde devam etmektedir. Büyükşehir Belediyemizin büyük küçük birçok yatırımı aynı anda yükseliyor. Zaman zaman sıkıntı yaşasak da duran ya da ertelediğimiz bir yatırımımız bulunmamaktadır. Daha yaşanılabilir bir Trabzon için yürüttüğümüz çalışmalarda her zaman yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten teşekkür ediyorum. ”



TARİH: 31.01.2022

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.