Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapımı devam eden Of İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Zorluoğlu, “72 mahallede 40 bin vatandaşımıza 2 ay içerisinde yeni tesisimizden su ulaştıracağız” dedi
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ilçe ziyaretleri kapsamında TİSKİ Genel Müdürlüğü ve İLBANK AŞ. ortaklığında yapımı devem eden Of İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Murat Zorluoğlu’nun inceleme ziyaretine; Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İLBANK AŞ. Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, daire başkanları ve firma yetkililerinin yanı sıra basın mensupları da eşlik etti. 
 
2 İLÇEDE 72 MAHALLE
Of ve Hayrat’ın toplam 72 mahalleye arıtılmış içme suyu sağlayacak tesisle ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Murat Zorluoğlu, basın mensuplarına projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Arıtma tesisinin 2 ay gibi kısa bir süre sonra tamamlanacağının altını çizen Başkan Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğü ve İLBANK ortaklığında yapımı devam eden arıtma tesisi hem Hayrat hem de Of’un birçok mahallesine sağlıklı, arıtılmış bir içme suyu sağlamış olacak. Kapasite olarak saniyede 220 litre su arıtabilme imkanına sahip bir tesis olarak inşa ediliyor” dedi. 
 
400 MİLYONLUK YATIRIM
Başkan Zorluoğlu şöyle devam etti: “82 kilometrelik isale hattı tamamlandı. Şu anda arıtılmış su imkânı olmayan ya da su anlamında zengin olmayan yerlerdeki sorunları da inşallah bu tesis ile ortadan kaldırmış olacağız. Bu tesisimiz, 2 ilçemizde yaklaşık 40 bin vatandaşımıza hizmet edecek. Yeni depolar yapıldı ve var olan depoların çoğu onarılıp kapasiteleri artırıldı. 400 milyon maliyetli büyük bir iş. Bunun yarısını İLBANK Genel Müdürlüğümüz hibe olarak karşılıyor. Kalan yarısını da Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğümüz. O manada İLBANK Genel Müdürlüğümüz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.”
 
Of İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı incelemesinin ardından Of ilçe merkezine geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşlarla buluştu.
https://amplifeeder.com/


TARİH: 25.07.2023

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.
  • TİSKİ MÜLAKAT TARİHLERİNİ AÇIKLADI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 124 personel alımı için gerçekleştireceği mülakat ve uygulama sınav tarihlerini açıkladı. Sınavlar 28 Ağustos Pazartesi günü başlıyor    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı TRABSU AŞ. bünyesinde istihdam e